Sihirli Kıtır Köftecikler
25 Kasım 2007 Pazar

- 2 fincan tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 yumurta (hafifce çırpılmış)
- 1 çay kaşığı sarmısak tozu
- 2/3 fincan et veya tavuk suyu
Unu kaba koyun, yumurta ve et suyunu ilave edin, iyice karıştırın. Daha sonra sarmısak tozu ve yulaf ezmesi ile harmanlayın. Hamur kıvamını aldıktan sonra hafifçe unladığınız düz zemine alın. 3-4 cm kalınlıkta açın ve istediğiniz şekilde kesin. (bardakla veya kalıpla) Hafifçe yağlanmış veya yağlı kağıt konmuş tepsiye dizin. Yüksek ısıda 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Ağzı kapalı olarak birkaç gün muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Etiketler: BESLENME
0 Comments:
« back home
Yorum Gönder